Jdi na obsah Jdi na menu

72 hodin - ZAPOJ SE DO CELOSTÁTNÍ AKCE NA PODPORU DOBROVODNICTVÍ

12. 10. 2012

VÝSTAVBA REPLIKY KAPLIČKY  Jaroslavice byla zařazena mezi projekty v rámci celostátní akce "72 hodin".

??? O co jde???

Co je 72 hodin – Ruku na to!?
Jedná se o tři dny plné dobrovolnických aktivit po celé ČR. Kdykoliv během těchto 72 hodin (12. – 14. října 2012) a zároveň jakkoliv dlouho se dobrovolníci po celém Česku pustí do aktivit, které pomohou druhým, přírodě, či jejich okolí. Výsledkem těchto projektů bude mnoho úsměvů, radosti, dobrých pocitů z vykonané práce a mnoho dalších pozitivních účinků.
Co je cílem projektu?
Cílem 72 hodin je zapojit co nejvíce mladých lidí a ukázat jim, že stačí málo, aby dokázali mnoho! Přesvědčit je, že jsou sami schopní změnit věci, které se jim nelíbí. Naučit je spolupracovat a víc vnímat svět kolem sebe. Díky pořádání jednotlivých projektů také posílit vztahy v místních komunitách a vytvořit hodnoty a zajímavé podněty pro smysluplné trávení volného času. Dále také navázat partnerství s místními radnicemi a podnikateli v obcích.
Kdo a jak se může zapojit?
Projekt je určen dětem i rodičům, mladým lidem, neziskovým organizacím, ale i neformálním skupinám a jednotlivcům, zkrátka všem, kteří podporují myšlenku dobrovolnictví a není jim cizí nezištně pomoci druhým, nebo svému okolí.
Vymyslete s kamarády projekt, který vás bude bavit, zlepší vaše okolí, pomůže lidem kolem vás, nebo jen někoho potěší. Na webu,či facebooku (www.facebook.com/72hodin.cz) naleznete mnoho informací o tom, jak postupovat, aby se vaše nápady proměnily na skutečnost. Dívejte se kolem sebe! Ve vašem okolí je spousta věcí, které se dají vylepšit, mnoho lidí, kteří potřebují pomoc, a mnoho takových, kteří se chtějí při práci bavit! Už teď se na ně moc těšíme!
Vezměte to do vlastních rukou a zaregistrujte zde svůj projekt! Ruku na to!
Kdy to celé proběhne?
Projekty budou probíhat po celém Česku od pátku 12. října 2012 do neděle 14. října 2012. Projekty mohou být libovolnědlouhé. Může se tedy jednat jen o několikahodinovou aktivitu, či o třídenní maratón dobrovolnických pra­cí.
Kdo za tím celým stojí?
V České republice 72 hodin – Ruku na to! pořádá Česká rada dětí a mládeže. Kromě ČRDM se do projektu přidají také partnerské organizace a další desítky dětských a mládežnických organizací, tisíce dobrovolníků a mezi nimi také vy!
Česká rada dětí a mládeže (ČRDM) byla založena v červenci 1998 osmi sdruženími dětí a mládeže. Dnes sdružuje téměř stovku organizací (mezi nimi většinu celostátních sdružení dětí a mládeže), představujících více než 200 000 indivi­duálních členů. Členy ČRDM jsou sdružení velmi malá i ta největší, včetně devíti krajských rad mládeže.
ČRDM je dnes jediná a vskutku reprezentativní střešní organizace sdružení dětí a mládeže v České republice. Funkcí ČRDM je především servisní činnost členským sdružením, dále pak reprezentování organizací navenek směrem k veřejnosti, státní správěi zahraničí.
72 hodin také v zahraničí!
Projekt úspěšně probíhá už více než 10 let v mnoha evropských zemích a zapojilo se do něj více než 200 000 dobro­volníků.V letošním roce projekt proběhne v podobných termínech také na Slovensku, v Maďarsku, Rakousku, Slovinsku, Bosně a Hercegovině. V rámci projektu lze do těchto států na 72 hodin vycestovat a pomoci jim tam při dobrovolnických aktivitách, zároveň je možné přijmout dobrovolníky ze zahraničí. Více informací o zahraničních projektech naleznete na stránce72 hodin v zahraničí.
 
 

Náhledy fotografií ze složky Jaroslavice