Jdi na obsah Jdi na menu

ANOTACE VZDĚLÁVACÍHO KURZU PRV

3. 9. 2010

OS LUDMILA: VZDĚLÁVÁNÍ 2010 – 2012

 

 

 

Projekt je zaměřen na vzdělávání v oboru cestovní ruch se specifickou orientací na venkovskou turistiku šetrnou k prostředí, přírodnímu i kulturními dědictví regionu.

 

Projekt  je sestaven z navzájem provázané sestavy přednášek, prezentací, facilitovaných workshopů a brainstormingových setkání doplněných o odborné stáže a místní exkurze - s cílem proškolit skupinu cca 110 osob v oboru venkovská turistika a místní průvodcovství.

 

Semináře budou realizovány jednak v regionálním centru (České Budějovice), jednak ve střediscích rozvíjející se venkovské turistiky v Jižních Čechách (Vacovsko, Strakonicko, Prachaticko) a na Jižní Moravě (Šanov).

 

Vícedenní poznávací stáže budou realizovány v lokalitách s rozvinutou venkovskou turistikou (Český Ráj, Velkopavlovicko). Výstupy z exkurzí budou dále využity ve vzdělávacím cyklu.

 

Projekt je zaměřen na podporu zaměstnávání na venkově a rozvoj sebezaměstnávání popř. podnikání ve venkovské turistice.

 

 

 

Náplň vzdělávacích akcí:

 

Venkovská turistika -vstupní seminář, legislativa I, dotační příležitosti

 

Venkovská turistika - legislativa II, standardizace služeb CR,  tvorba produktových balíčků, lokální exkurze

 

Venkovská turistika - marketing CR, tvorba produktových balíčků,  brainstorming na téma využití kulturního a přírodního dědictví ve venkovské  turistice, tvorba propagačního materiálu pro vybraný cíl či aktivitu CR

 

Venkovská turistika - místní průvodcovství, tvorba manuálů a průvodcovská činnost (I - III)

 

Venkovská turistika -PC kurz - marketing CR, tvorba www a propagačních materiálů (I-III)

 

Venkovská turistika - PR a mediální trénink

 

Venkovská turistika - odborná stáž v regionu Český ráj.  Exkurze po vzorových příkladech produktů a aktivit cestovního ruchu a po způsobech a formách územního řízení CR. Vzorové příklady používání marketingových nástrojů. Práce s cílovou skupinou domácí turista -rodiny s dětmi - senioři.

 

Venkovská turistika - odborná stáž v regionu Jižní Morava.  Exkurze po vzorových příkladech produktů a aktivit cestovního ruchu a po způsobech a formách územního řízení CR. Vzorové příklady používání marketingových nástrojů. Práce s cílovou skupinou domácí turista -rodiny s dětmi - cykloturiské - zážitková turistika - místní průvodcovství a místní produkty.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky dotace PROGRAM ROZVOJE VENKOVA