Jdi na obsah Jdi na menu

ORANŽOVÝ ROK 2008 - AKCE 19.7.2008

20. 7. 2008

Krásného letního počasí využili v sobotu 19.7.2008 v Litoradlicích k uspořádání sportovního dne pro děti.

Občanské sdružení Ludmila připravilo pro děti v rámci Oranžového roku 2008 již tradiční sportovní klání pro děti od 7 do 15 let. Výjimkou ale nebyli ani některé předškolní děti či dorost.

Soutěží se zúčastnili děti a junioři z Litoradlic a blízkého okolí, aktivně se zapojili také děti z blízkého dětstkého tábor T.O.Samota.

Soutěžilo se ve fotbale, vybíjené a volejbale, ping pongu, kroketu, petanque i dalších sportech, díky možnosti využít Víceúčelové sportovní centrum v Litoradlicích, které před několika lety vzniklo rekonstrukcí staré školy a jejího okolí.

Sportovních disciplín se zúčastnily všechny děti, ty menší navíc využily příležitosti  předvést své malířské umění a vyzdobit příjezdovou cestu k hřišti nějakou tou malůvkou.

Tahounem sportovního dne pro kluky byl určitě tradiční forbalový turnaj mezi rivaly – družstvem T.O. Samota a Litoradlickými koníky.  Tentokrát vyhráli Samotáři, ale příští rok se pokusí domácí získat trofej zpět!

Na všechny malé sportovnce čekaly nejen osobní diplomy a sladké překvapení, ale i drobné dárky od organizátorů a hlavního sponzora projektu Oranžový rok . Pro vítěze pak byly připraveny sady medailí a trofeje na památku- ve tvaru míče…

Odpoledne pak děti vyměnily bílé šišaté nesmysly- kopačák a další míče a míčky  - za obří zelené melouny. A už se mohou těšit na 18.7.2009, kdy pořádáme další ročník tohoto sportovního klání.

Vzhledem k horkému počasí zajistili pořadatelé pro všechny účastníky dostatek tekutin a dbali na dodržování pitného režimu, byla přítomna i zdravotnická hlídka.