Jdi na obsah Jdi na menu

zveřejnění informací o sbírce na www PROPAMÁTKY

18. 4. 2012

Veřejná sbírka na obnovu kapličky sv. Vavřince v Jaroslavicích

17.4.2012 Dobový snímek kapličky sv. Vavřince v Jaroslavicích. JAROSLAVICE (ČESKOBUDĚJOVICKO) | Dne 1. března 2012 byla zahájena veřejná sbírka na stavební obnovu kapličky sv. Vavřince v Jaroslavicích. Kaplička byla zlikvidována v roce 1988 při stavbě vodního díla Hněvkovice společně s celou obcí.

Spolu s Jaroslavicemi zmizely z mapy také další vesnice, osady a samoty v okolí dnešní Jaderné elektrárny Temelín. Replika kapličky sv. Vavřince bude umístěna v prostoru bývalé návsi obce Jaroslavice.

Veřejnou sbírku vyhlásilo Občanské sdružení Ludmila ve spolupráci s SK Jaroslavice a jaroslavickými starousedlíky. Finanční prostředky budou shromažďovány na zvláštním účtu. Dále budou zapečetěny kasičky pro sběr finančních prostředků v obcích Žimutice a Temelín a městech Hluboká nad Vltavou a České Budějovice.

„Pro sbírku využijeme především konání různých kulturně společenských akcí v obcích a osadách v okolí bývalé obce Jaroslavice a místech, kde dnes žijí její obyvatelé,“ uvedla Marta Krejčíčková, předsedkyně sdružení Ludmila.

Jde o sbírku anonymní, pokud bude chtít dárce být zveřejněn, musí k tomu udělit souhlas a svou platbu zaslat pod variabilním symbolem (rodné číslo dárce nebo IČ firmy).

Více informací o veřejné sbírce naleznete na portálu PROPAMÁTKY v přehledu FINANCOVÁNÍ.

 

Náhledy fotografií ze složky Jaroslavice

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář